Solo navigationstur – Uddannet som TMG pilot

Endelig kom dagen hvor instruktørerne mente at jeg var klar til at flyve min Solo navigationstur.

Solo navigationsturen markere den sidste tur, man skal have når man bliver omskolet til at flyve motorsvævefly. I dagene optil var vejret meget dårlig. Snestorm i det meste af Danmark, som tydede på at det kunne være svært at opnå VMC minima (kravet ved solonav er >8km sigt og ingen skyer under 2000 fod). Jeg studerede vejret MANGE gange op til lørdag den 19 hvor jeg havde booket OY-EXN. Meteorologerne gav det 50% chance for at vejret ville klare op lørdag.

Da dagen kom så vejrudsigten meget optimistisk ud. max vind 2 knob og kun nedbør over lolland-falster. Så jeg kørte afsted til Silkeborg, det var MEGET koldt da jeg ankom til Silkeborg Flyveklub.

IMG_1042

Banen i Silkeborg var dækket af sne. Utroligt flot, men ikke så smart når der skal startes/landes på banen.

IMG_1044

IMG_1046

Vi fik startet traktoren (efter en del forsøg. Den havde ikke lyst til at arbejde i 14 graders frost) og banen blev tromlet. Jeg gik i klubhuset og tjekkede TAF, METAR og opmet og det hele så fint ud. Den største risiko var at der var mulighed for jordtåge rundt omkring, så det skulle jeg være meget opmærksom på. Mike (som var instruktøren der skulle godkende min flyveplan og være på pladsen så længe jeg var afsted) ankom, og jeg præsenterede min plan for ham, samt fortalte om hvad jeg havde fundet ud af med vejret. Min rute hed: Chr. Hede – Skrydstrup – Esbjerg – Chr. Hede. Planlagt flyvetid 1:31 time og ca. 20 liter brændstof. Mike synes min plan lød fin, og han kom med de sidste gode råd om hvad jeg skulle være opmærksom på.

Vi tog en tjekstart for lige at se hvordan vejret så ud oppefra. Vi var begge enige om at det så fint ud, så jeg satte Mike af og tog afsted.

IMG_1048

IMG_1052

Vandel flyveplads

IMG_1057

Instrumenter Super Dimona

Esbjerg fra luften

Esbjerg

Andre flyvere i luften

Der var lige en flyver mere i luftrummet 🙂 Imponerende syn fra luften.

Ole Gade

 

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply