Strandet i New York

Vores tur rundt i florida er slut. Vi har haft en tur med en masse spændende besøg på flyveskoler i Naples og Orlando. Det blev også til et besøg i Seaworld og i Kennedy Space Center. Kan klart anbefale et besøg i KSC, det er meget interessant at se det gamle kontrolcenter som blev brugt da den første månelanding fandt sted.

Mens vi har rejst rundt i florida har den islandske vulkan besluttet sig for at sende en kæmpe sky af aske op i atmosfæren, som har ført til at mange europæiske luftrum (deriblandt det danske) Og derfor også lufthavne er blevet lukket. Det har medført mange aflyste fly, og alt tyder på at det fly jeg skal med senere i dag fra New York også vil være aflyst… Jeg sidder i øjeblikket i flyveren fra Miami til Newark (new york) og ved ikke hvornår det er muligt at komme hjem til Danmark igen.
Frygter at jeg bliver mødt af kaos i New York lufthavnen af fortvivlede mennesker som vil retur til Europa. Det positive ved det hele er at hvis man skal være strandet et sted i verden er New York vel egentlig ikke det værste sted det kan ske.

Den sidste opdatering jeg har fået er at luftrummet tidligst vil blive åbnet lørdag klokken 14 Dansk tid, og vores fly har planlagt afgang klokken 23:35 Dansk tid.

— update —
Ja det blev så til et ophold i New York. Lufthavnen blev hurtigt fyldt med folk, som ikke vidste hvordan de skulle komme hjem, så køerne voksede sig til noget i størrelsensordenen 6-8 timer…

Jeg var heldigvis med en tidlig flyver til newark, så slap med et par timer i køen.
Flyveren var aflyst og jeg er blevet sat på det første ledige fly tilbage til Danmark. Det eneste problem er så at den første flyver der ikke er helt booket først er på fredag – altså om 6 dage 🙁 Jeg mødte 2 andre danskere som er i samme situation, og vi traskede manhatten rundt for at finde et hotel, men priserne lå på mellem 240 og 350 USD … Så enden blev et værelse på queens (135 Usd ca. og så har jeg fået et værelse med udsigt ind over new york.

Andre danskere i køen har først fået plads på en flyver retur til DK onsdag 8 dage.. Stakkels dem.

Nu håber jeg at det bliver en fin uge her i the big Apple.

Man skulle jo tro at der var herovre aske skyen var hvis man ser på billedet..

De store spørgsmål er nu:

 • Letter flyveren på fredag
 • Får vi noget af forsikringen? (det tyder på at luftfartsselskaberne kune skal udbetale erstatning hvis de er europæiske – og vi flyver med continental)

— Update 19/4 —

har netop snakket med Tryg forsikring, og de har ekstraordinært indført at man som strandet kan få op til 1000 kr / dag de første 5 dage. Det hjælper en del på økonomien. Stor tak til Tryg. Rart at de er der når man har brug for dem.

4 Comments to “Strandet i New York”

 1. By Rune Risom, April 18, 2010 @ 18:41

  Det er satme surt, Ole! Det koster sgu da en bondegård inden du er hjemme. Skal du selv afholde de udgifter?

 2. By Ole Gade, April 19, 2010 @ 05:40

  So far ja..(og det var absolut ikke lige regnet ind i budgetterner) Havde det været et europæisk luftfartsselskab skulle de betale, men jeg flyver med Continental desværre..

  Så jeg håber på at jeg får noget af tryg, ringer til dem i morgen.

 3. By Vadstrup, April 19, 2010 @ 18:21

  Råb op hvis jeg skal starte en fælles indsamling på kontoret

 4. By Ole Gade, April 19, 2010 @ 19:12

  Ja det ville da være super 🙂 Nej har lige snakket med tryg, og de gir noget til de første 5 dage.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply