Fordele og ulemper ved springet fra PC til MAC

I September 2009 fik jeg min første MAC. Det var en Macbook Pro med Snow Leopard. Eller jeg fik maskinen med Leopard, og opgraderede da Snow Leopard udkom. Jeg har haft PC med Windows siden 1995, og derudover forsøgt mig lidt med BSD og Linux, men dog uden at blive helt hooked på det. Det betød også at jeg var en smule skeptisk da jeg skulle forsøge mig med Apple’s MAC.

I dag har jeg haft maskinen i ca 1 års tid, og er ovenud begejstret for den. Der er selvfølgelig nogle ting som fungere meget anderledes og er besværligere på en Mac, men den generelle vurdering er meget positiv.

Ting der “irriterer” mig en smule er:

  • Copy-Paste som på Windows bliver udført med CTRL+C og CTRL+V er på en Mac erstattet af alt+C og alt+V. Virker umiddelbar som en lille ting, men det er nok en af de funktioner jeg bruger allermest på en computer. (Så lad is lige få en standart for det tak..)
  • @ tasten er flyttet… Nu ligger den ikke over 2-tasten som på alle andre tastaturer, men som alt+* (tasten til ventre for enter)
  • Special karakterer som \, [, {, }, ] osv er også godt skjulte og kræver en del forsøg før de bliver ramt korrekt hver gang de skal bruges. Dette er specielt et problem da jeg forsøger mig med at programmere på maskinen, og dette kræver at disse tegn bliver brugt flittigt.
  • Selvom man tilslutter et eksternt dansk tastatur er @ og de andre special tegn stadig ikke at finde på de “normale” pladser

De rigtig gode ting ved Mac’en er:

  • Lynhurtig opstart. Det tager virkelig ikke mere end et par sekunder fra du løfter skærmen og til maskinen er koblet på trådløst netværk og klar til brug. Meget imponerende.
  • Multitouch “mus”. Man vender sig lynhurtigt til de genveje man kan bruge på touchpaden. 3 fingre mod ventre går en side tilbage i din browser. 2 fingre ned, scroller ned (som scroolhjulet på en alt mus)
  • Genvejstasterne. Hold Ctrl nede og kør 2 fingre op på scrollpaden. Så zoomer du ind på det område musmarkøren er. CMD+Shift+4 gør det muligt at markere en del af skærmen som du vil tage et screenshot af. CMD+Shift+3 tager et screenshot af hele skærmen og gemmer det på dit skrivebord.

–More to come–

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply